vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Mladim Metkovcima besplatan prijevoz na predavanje u Split

Metković, 31.8.2016. - Poznato je da je mladima u Hrvatskoj teško pronaći posao nakon završetka studija, a ta problematika muči i mlade našega grada, no stvorila se jedna pozitivna inicijativa za studente i mlade s područja Dalmacije. Naime, Klub mladih Split prvog dana rujna, tj. sutra, započinje novu sezonu edukativnog, kulturnog i zabavnog programa za mlade.

Predavanje će održati u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II) sutra, četvrtak, s početkom u 19 sati. Svi studenti i mladi iz Metkovića više su nego dobrodošli na toj tribini, a u je tu svrhu u četvrtak u popodnevnim satima organiziran prijevoz iz Metkovića do odredišta. Za prijavu odlaska na korisnu tribinu obratite se profesorici Ljiljani Jeličić na 098 185 2524.

U protekle nepune dvije godine Klub je svojim predavanjima, tribinama, radionicama, tečajevima i izložbama donio pravo osvježenje u provođenje slobodnoga vremena mladih. I za novu sezonu pripremaju mnoštvo zanimljivosti, a rujanski program otvaraju temom koja zanima većinu mladih – "Kako do posla nakon faksa, a da nemaš vezu?".

Predavanje će voditi predsjednica Poduzetničkog Centra Solin Ivana Ninčević Lesandrić. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu rada s poduzetnicima početnicima ona će prikazati razvojni put jednog poduzetnika, upozoriti na sve moguće probleme na tom putu i prikazati mjere-potpore koje mladim poduzetnicima stoje na raspolaganju.

Nakon polusatnog izlaganja, prisutni će imati priliku predavačicu pitati sve što ih zanima, a organizatori se nadaju da će se mladi nakon ove večeri, usprkos brojnim administrativnim barijerama koje im mogu stajati na putu, odvažiti na poduzetničke pothvate.

Ulaz je slobodan, a studenti i mladi iz Metkovića ostale informacije mogu pronaći putem Facebooka na stranici "Klub mladih Split".