vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovkama prvi bodovi u elitnome društvu

Metković, 19.9.2016. - U susretu drugoga kola I. HNLŽ jučer su nogometašice ŽNK Neretva na igralištu Iza Vage u posljednjoj minuti u svoju korist preokrenule susret sa ŽNK Marjan iz Splita i odnijele pobjedu s konačnim rezultatom 3:2.

U vodstvo prve dolaze gošće pogotkom Petre Mandić Jelaske u sedmoj minuti, ali domaće igračice nakon prekršaja u šesnaestercu gošća ipak uspijevaju 38. minuti susreta izjednačiti pogotkom Ivane Kolovrat s bijele točke. Drugo je poluvrijeme započelo čvrstim dvobojima za loptu, ali volja i upornost više se isplatila gošćama koje u 62. minuti preko Ane Marije Kalamize rezultat podižu na 1:2. Samo osam minuta poslije domaće ponovno izjednačuju, taj put pogodak postiže Veronika Krndelj.

Bližio se kraj susreta i očekivao posljednji zvižduk suca Damira Mladina, a onda u 90. minuti Helena Perić, koja je zamijenila Veroniku Terzić, zabija gol i postavlja rezultat na 3:2 te tako svome klubu donosi prvu pobjedu u elitnome ženskome nogometnom natjecanju.

Neretva je na tablici peta s tri boda, koliko ima i četvrta Pregrada. Sljedeće nedjelje Metkovke gostuju kod Viktorije u Slavonskome Brodu.
J. Vučković