vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Predstavljeno 'Vrijeme badema' Maje Klarić

Metković, 13.10.2016. - Gradska knjižnica Metković sinoć je ugostila šibensku spisateljicu Maju Klarić, koja je predstavila svoju četvrtu knjigu Vrijeme badema, u kojoj ona na zanimljiv način donosi osobna iskustva i dojmove te pregršt fotografija s hodočašća Camino de Santiago u Španjolskoj.

Put svetoga Jakova poznata je hodočasnička ruta duga oko 800 km koja vodi u grad Santiago de Compostela, gdje se nalaze moći sv. Jakova. Vrijeme badema opisuje duhovnu promjenu koju autorica doživljava na tom putu te zanimljive ljude iz različitih zemalja i mjesta, od kojih se može puno naučiti. Također, dugo pješačenje koje zna biti mukotrpno kasnije rezultira mirom i osobnim zadovoljstvom koje na simboličan način predstavlja ostavljanje svega lošega iza sebe. Razlozi odlaska na Camino mogu biti različiti, no svatko doživi neku duhovnu preobrazbu jer, kako kaže autorica, nije važno odredište, važan je put.

Autorica je okupljenima preporučila da krenu na to hodočašće te ih pozvala da postavljaju pitanja i tako dobiju više korisnih informacija.
M. Pehar