vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Metković, 21.10.2016. - OŠ Stjepana Radića danas je u objema smjenama Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje zbog moguće kiše obilježila prigodnim programom u školskoj sportskoj dvorani.

Prije podne učenici od prvoga do osmoga razreda izložili su razna peciva, kolače i jesenske plodove zemlje, a to su kasnije učinili i učenici poslijepodnevne smjene te razred učenika s posebnim potrebama. Ravnateljica Božena Nikoletić pozdravila je učenike i njihove učitelje, zahvalivši i roditeljima koji su svojoj djeci napravili razna peciva i slastice. Potom je župni vikar Župe sv. Ilije Proroka fra Duje Jukić blagoslovio sve nazočne, kao i izložene proizvode.

U programu je nastupio Dječji zbor u pratnji časne sestre Vedrane Krstičević, učenici s recitacijama i članovi Mandolinskoga sastava KUD-a Metković pod vodstvom Tome Ercega, a u goste je osnovcima stigla i metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur. Sav novac od prodaje uložit će se u kupnju stropnih digitalnih projektora za učionice, a hrana koja se ne proda dat će se potrebitima.