vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Jastučićem do bajke i priče

Metković, 26.10.2016. - Danas je u Srednjoj školi Metković započeo projekt Jastučićem do bajke i priče, kojim se učenike i djecu, ali i njihove učitelje i roditelje, želi podučiti o načinu pripovijedanja, sve u svrhu poboljšanja njihove verbalne komunikacije i poticanja na čitanje.

Razgovarali smo s prof. Nikolinom Anković koja je istaknula da se projekt sastoji od likovnih radionica i radionica šivanja te raznih audicija na kojima će se birati pripovjedač tjedna, a taj će dalje pripovijedati djeci našega grada. Djeca će dobiti jastučiće s motivima bajke, koje će moći ponijeti kući, ako se roditelji obvežu da će djeci svakoga dana ispričati jednu bajku ili priču. Gost na toj radionici je Jasna Held, jedina profesionalna pripovjedačica bajka u Hrvatskoj koja pripovijeda narodne bajke i priče, što je rijetkost čuti u današnje vrijeme. Učenici su s velikim zadovoljstvom slušali pripovjedačicu i bili oduševljeni njezinim interpretacijama, tj. načinom na koji ona oživljava stare priče i bajke.

– Ovim putem pozivamo dječje vrtiće i ostale obrazovne ustanove Grada Metkovića te roditelje da se uključe u ovaj projekt koji će trajati cijelu godinu – rekla nam je gđa Anković.
M. Pehar