vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Stopostotni učinak košarkaša

Metković, 5.12.2016. - U trećem kolu B-1 košarkaške lige jug KK Metković je na domaćem terenu pobijedio KK Mislav iz Podstrane rezultatom 72:66 i tako ostvario drugu pobjedu, a razveselili su nas i mlađi uzrasti.

Prvu četvrtinu utakmice domaćini su otvorili odličnim postotkom šuta, što im je donijelo prednost od deset koševa razlike na kraju četvrtine. U drugoj četvrtini ponovo su se boljom igrom iskazali domaćini koji su stekli još četiri koša prednosti te se na predah otišlo rezultatom 39:25.

Drugo poluvrijeme donosi nam pravu dramu punu preokreta. Treću četvrtinu gosti dobivaju rezultatom 9:27 te tako prelaze u vodstvo od četiri koša razlike. U posljednjoj četvrtini domaćini se ponovno bude i taj dio utakmice dobivaju 24:14.

U redovima KK Metković najefikasniji su bili Gašpar i Dominiković s 28 i 17 ubačenih poena, dok su kod gostiju najbolji bili Tomić-Ferić i Španjić s 19 i 17 koševa.

Svemu ovome dodajmo i uspješna gostovanja mlađih kadeta i juniora u Sinju i Omišu. Kadeti su s 57:72 savladali vršnjake iz KK Alkar, a juniori s 46:73 KK Omiš Čagalj tours.

Evo kako je sve to komentirao Nikica Medak: „Dva odlična tjedna u kojima smo zabilježili šest pobjeda; po dvije mlađe kadetske i juniorske te seniorske. Ne zna čovjek koga bi izdvojio kad igra cijela ekipa pa ću istaknuti najefikasnijega Matu Gašpara s 28 poena i 3 trice te odličnoga Roka Dominikovića sa 17 poena, pet trica i dobrom igrom u obrani. Lavovski, kako obično kažu, posao je obavio pod obručima naš nebeski skakač Ante Primorac s 12 skokova, ali i 6 poena. Luka Dominiković je sa svojim prodorima i ubačajima s poludistance pridonio s 11 poena. Naš snajper Stipe večeras nije bio tricaški raspoložen, ali je podijelio deset asistencija i ubacio deset poena. Svi oni zaslužuju pohvale, kao i oni koji su ušli s klupe da odmore prvu petorku i pridonesu ovoj pobjedi.“
F. Bokan