vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

„Novi“ broj Iskre

Metković, 27.6.2007. - Na našem Internet kiosku pojavio se najnoviji broj Iskre, lista župe Sv. Ilije što je počeo izlaziti prije malo manje od četrdeset godina. Uključno sa ovm brojem, do sada ja na našim stranicama objavljeno trinaest brojeva koji, prema statistikama koje dobivamo, imaju odličnu posjećenost.
Nedavno smo uspjeli digitalizirati i u HTML oblik prevesti treći broj Iskre iz 1973. List je izašao na čak osamdeset stranica s preko trideset fotografija. Osim vijesti iz župnog života tamo su i mnoge vijesti o događajima u Metkoviću i okolici iz druge polovice te godine. Možete pročitati reportažu o I. smotri konopaša i članak o novcu što ga je početkom 20. st. U Metkoviću izdavala trgovačka obitelj Šarić. Tu je i popularna rubrika Vijesti iz Metkovića i neretvanske krajine s mnoštvom kratkih vijesti
Na žalost, tiskarska tehnologija toga vremena uzrok je mnogim tipfelerima od kojih su neki ostali i u elektronskom izdanju. Isto tako, kvaliteta fotografija je loša pa pozivamo čitatelje da se jave ako imaju u privatnim albumima original koje od objavljenih fotografija. Zanimljivo je da je naslovnicu izradio akad. slikar Mladen Veža. Pogledajte !