-204

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

8.8.2022.
Sjećanje VINKO MEDAK
pok. Ivana - Ivića
1939. - 2021.
Sjećanje VINKO MEDAK
9.8.2022.
Sjećanje Palinići Dobrila-Beba i Živko
PALINIĆ
2021. - 2022.
Sjećanje Palinići Dobrila-Beba i Živko
9.8.2022.
STOŠIJA VLAHOVIĆ
rođena Zekanović
1949. - 2022.
STOŠIJA VLAHOVIĆ
9.8.2022.
JELA JERKOVIĆ - JEŠKA
udova Mate, rođena Dragović
1930. - 2022.
JELA JERKOVIĆ - JEŠKA

KONTAKT

Dolinom Neretva u dva dana

fotoreportaža

Dolinom Neretve u dva dana

  Nešto nas je mučila savjest što i sami nismo dali svoj pridonos obilježavanu Dana planeta Zemlje. A kako je, ne tako davno, bio i Dan voda upalila nam se lampica. Zemlja i voda – pa to je dolina Neretve. Stoga su dva lijepa kasnotravanjska dana 2007. bila dovoljan razlog za minifototurneju dolinom Neretve. Prvi dan smo krenuli iz Metkovića lijevom obalom Neretve, prešli je mostom kod Rogotina, popeli se na Trovro (gore ne možete automobilom, što dodatno uvećava naš pridonos) i posjetili Ploče. Drugoga dana vrtjeli smo se desnom stranom. Iz Kule Norinske popeli smo se na Bagaloviće, prošli kroz Desne do Modroga oka, izašli na Banji pa kroz Komin i Krvavac zatvorili krug. Rezultat svega toga bio bi preosoban da nema ovih fotografija od kojih rastu zazubice.

Dan prvi

Klasičan motiv s Neretve u Metkoviću. Ovaj put sa malim veslačicama. Za to vrijeme u Sportsku stižu prvi kavoljupci. Kula Norinska između vode i struje.
Pogled na crkvu i groblje na Bagalovićima Krvavac se „izležava“ na jutarnjem suncu Prilaz Opuzenu, mjesto gdje se od Neretve odvaja njezin najveći rukavac – Mala Neretva…
… koju premošćuje stari željezni most. Opuzenska pjaca Parlare inglese? No?! Ipak smo doznali da se radi o četrdesetak članova motokluba sa sjevera Italije.
Komin Dio Komina oko crkve. Pogled na Crnu rijeku u Rogotinu.
Vrh brda Trovro sa križem podignutim u spomen poginulim Rogotinjanima u Domovinskom ratu. Pogled sa Trovra prema Rogotinu… … i na drugu stranu – ušće Neretve i jezero Parila
Predgrađe Ploča Stablina … … kroz koju upravo prolazi reli sportskih oldtimera „500 kilometara Dalmacije“. Lučica za mala plovila u Pločama
Pločanski pandan metkovskoj Sportskoj ulici Još jedan modro-zeleni motiv iz Ploča. Na povratku doma zatičemo „Lipu moju“ kako uplovljava na malu rivu.
 

Dan drugi

 
Pogled sa Bagalovića na Kulu Norinsku i kulu po kojoj je dobila ime. Vidi se i Stara Neretva. Obnovljena crkva na Bagalovićima. Ulica Masline u Desnama u koje se sve više vraća život.
Obnovljena crkva u Desnama. Neretvanski biser. Izvor pitke vode Modro oko zaštićeni je krajolik. Neretvanska trupica na Modrom oku.
Selo Banja između Komina i Rogotina. <i>Vozila se gožđena mašina…</i> Željeznička pruga koja presijeca Komin i crkva opjevana u pjesmi. Mini krug dolinom Neretve se zatvara. Novouređeni nasip na Neretvi u Krvavcu.

Slikali smo i njih