Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

21.2.2024.
Ružica Jurica
udova Ivana, rođena Periša
1953. - 2024.
Ružica Jurica
23.2.2024.
Danica Jurković
udova Marka, rođena Jelić
1941. - 2024.
Danica Jurković

KONTAKT

Metković - Glas Neretve

kultura

Glas Neretve 2012.

 

   Na festivalu pjevača amatera „Glas Neretve 2012.“ sudjelovalo je dvadeset djevojaka i mladića iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Otrić-Seoca te Gabele i Ljubuškoga u BiH. Na repertoaru se našlo devetnaest domaćih pjesama za koje je glasovalo oko 1000 posjetitelja koji su se u petak, 6. srpnja na večer okupili uz Neretvu na ljetnoj sceni Gradskoga kulturnog središta.

   Nakon što je voditeljica festivala Maja Jerković pozdravila okupljene, Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, a mlade pjevače došla je poslušati i zamjenica župana Marija Vučković.

   Prvu pjesmu, da mladima razbije tremu, otpjevala je voditeljica Maja, nakon koje su na pozornicu izašli brat i sestra Josip i Josipa Prskalo, čime ja započeo natjecateljski dio.

   Nakon što su svi otpjevali svoje pjesme pristupilo se glasovanju, a dok su se brojili glasovi publiku su zabavljali Martina Živkušić, Paula Volarević, Ivan Ramić i Vice Šiljeg koji će Metković predstavljati na ovogodišnjem glazbenom showu „Pjevaj moju pjesmu“

   Uskoro su stigli i rezultati glasovanja publike. Treće mjesto osvojio je Mate Nikolac s pjesmom Pogled u tami. Njemu je nagradu uručio Ivica Puljan, urednik Metkovskoga vjesnika i www.metkovic.hr. Ivana Ilić, organizatorica kulturnih djelatnosti GKS-a drugu je nagradu uručila Anabeli Madžarić za izvedbu pjesme Tako ti je mali moj. Prema mišljenju Stručnoga suda, koji su činili umjetnički voditelj Festivala Jašar Muretezani, voditeljica Maja Jerković i Ivana Ilić, najbolja je bila Andrea Ujdur s pjesmom Ima jedan svijet. Ona je svoju nagradu primila iz ruka zamjenice župana Marije Vučković. Stigli smo tako i do pobjednice. To je Martina Vuica s pjesmom Crni leptire, kojoj je nagradu uručio zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić.

   Iako organizator Gradsko kulturno središte ove godine nije imao na raspolaganju ni približno novca kao prijašnjih godina, festival je uspio zahvaljujući ponajprije vjernoj publici, na čemu im od srca zahvaljuje. Hvala i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli održavanje najstarijega i najvećega festivala pjevača amatera u dolini Neretve.

POKROVITELJI


Grad Metković

Turistička zajednica grada Metkovića

Dubrovačko-neretvanska županija
 

medijski pokrovitelji:

Metkovski vjesnik

www.metkovic.hr

FESTIVAL SU POMOGLI

(abecednim redom)
 

Cvjećarnica Flamingo-Dugandžić

Čistoća Metković d.o.o.

Foto Veraja Metković

Metković d.o.o.

Pizzeria Maestro

Tiskara Plećaš

 

Glas Neretve

FOTOREPORTAŽE