Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

28.2.2024.
Ante i Mara Rodin
.
2017. - 2021.
Ante i Mara Rodin
28.2.2024.
Rade Volarević - Ćirko
pok. Petra
1936. - 2022.
Rade Volarević - Ćirko
28.2.2024.
Matija Musulin
supruga Nikole, rođena Volarević
1930. - 2024.
Matija Musulin

KONTAKT

Fotoreportaža 2010.

maraton lađa na neretvi

XIV. maraton lađa 13. kolovoza 2011.

   Na XIV. Maratonu lađa na Neretvi nastupilo je 35 ekipa sačinjenih od desetorice veslača, bubnjara, parićara i šestorice rezervnih članova posade. Kao i do sada veslalo se Neretvom od Metkovića do Banje, gdje se staza odvaja u Crnu rijeku pa njome do Ploča, ukupno 22,5 kilometara. Na kraju je slavila posada Gusara iz Komina koji su tijekom cijele utrke držali jednu od čelnih pozicija. Ni pola minute za njima na cilj je stigla posada Baćine koja je u Crnoj rijeci pretekla izvrsne Opuzence, debitante na Maratonu. Slavit će se i u Bjelovaru jer je njihov Bjelovar ekspres uspio prestići posadu Rogotina koja je dugo držala četvrto mjesto. S tek 23. mjestom podbacili su favorizirani lađari Čeljeva, a metkovska ekipa Crni put ostvarila je velik uspjeh 11. mjestom. Njihovi juniori stigli su 27., jedno mjesto iz Jerkovca. Domagojevi gusari iz Vida nikako da se vrate na pozicije koje su držali sredinom prošloga desetljeća. Završili su na 16. mjestu, a lađari Pruda na 30. Ovogodišnji Maraton pokazao je da lađu dobro veslaju i neneretvanske ekipe. Osim Bjelovaraca izvrsni su sa šestim mjestom bili Žrnovski galioti  s Korčule i lađari Primorsko-goranske županije sa osmim mjestom.

   Naročito su sretni kominski Gusari jer su trećim uzastopnim osvajanjem prvoga mjesta u trajno vlasništvo dobili veliki Domagojev štit, što je do sada uspjelo jedino Rogotinjanima koji po ukupnom broju pobjeda (6) još uvijek vode.

   Da je Maraton i dalje zanimljiv gledateljima pokazale su tisuće njih na startu u Metkoviću, na rivama u Opuzenu i u Pločama, ali i na obalama Neretve i Crne rijeke. Očito je jako zanimljiv i političkom vrhu države koji je ove godine stigao u najjačem sastavu pa su se na zapovjednom brodu Voga ovaj put našli premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i predsjednik RH Ivo Josipović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom utrka održava. Bili su tu i ministri, saborski zastupnici, gradonačelnici, gospodarstvenici…

   Od petstotinjak fotografija koje smo snimili na XIV. Maratonu ovdje ih uz popratne komentare donosimo sedamdesetak. Kada uvećate prvu, kliknite gore desno na , ili pritisnite razmaknicu na tipkovnici, pa će vam se pokrenuti automatski preglednik.

 

 

Maraton lađa

 

Dosadašnji maratoni

   

Ruta maratona

   

Linkovi