Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

20.6.2024.
Marko Šimunović
sin Miroslava i Dubravke
1994. - 2021.
Marko Šimunović
21.6.2024.
Ivana Vukić
udova Mauricija, rođena Predovan
1939. - 2024.
Ivana Vukić
22.6.2024.
Matija Krstičević
udova Nikole, rođena Manenica
1924. - 2024.
Matija Krstičević

KONTAKT

Fotoreportaža 2010.

maraton lađa na neretvi

XVI. maraton lađa 10. kolovoza 2013.

 

   16. maraton lađa na Neretvi koji se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića veslao u subotu, 10. kolovoza 2013. donio je obilje uzbuđenja. Na startu se pojavila 41 lađarska posada, od kojih su 33 veslale u konkurenciji za Veliki Domagojev štit.
    U borbi za prva tri mjesta smjenjivalo se šest lađarskih posada, od kojih dvije metkovske. Crni put je od samoga početka bio iza vodeće Stabline, a nakon raspleta nizvodno od Komina, kada je Gusar prešao u vodstvo, čak je u jednome trenutku bio malo ispred favoriziranih Kominjana. No, prava se drama odigrala na Crnoj rijeci, neposredno pred ulazom u Pločanski zaljev.
    Sve do iza Opuzena u prvoj šestorki bile su tri metkovske ekipe: Crni put, Jerkovac i Vid. Tada u proboj kreće kominski Gusar kojega u parić prati Jerkovac, dok uz obalu Stablinu prati Crni put. Na ključnoj dionici između Komina i ulaska u Crnu rijeku ponovno nastaje gužva i preslagivanje, no Crni put nevjerojatnom silinom s četvrtoga se mjesta poravnava s Gusarima, nažalost u vanjskoj stazi pa Gusari prvi ulaze u Crnu rijeku, što im daje veliku prednost. Izvrsni Jerkovac se s Baćinom bori za četvrtu poziciju, a Vid u Crnu rijeku ulazi kao sedmi.
    Nekoliko stotina metara pred ulaskom u Pločanski zaljev Crni put uspijeva dostignuti i prestignuti Gusara, ali im se tada događa nevjerojatan peh. Zapinju za konop jedne uz obalu privezane brodice, zastaju i propuštaju Gusara i Stablinu.
    Na kraju kominski Gusar slavi peti put zaredom, Stablina je druga, Crni put teći, Žrnovski galijoti četvrti i Jerkovac peti. Vid je zadržao svoje sedmo mjesto.
    Proglašenje pobjednika bilo je dosta neobično. Podijeljene su kolajne i štitovi, s tim da su najavljene žalbe jer je bilo nesportskoga ponašanja.
    Crnome putu brončanu kolajnu i mali štit dodijelili su gradonačelnici Vejić i Petrov, Stablini je srebrnu kolajnu i mali štit dodijelio župan Dobroslavić, dok je Gusaru to učinio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

 

Start u Metkoviću

 

Maraton lađa

 

Dosadašnji maratoni

   

Ruta maratona

   

Linkovi