Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Fotoreportaža 2010.

maraton lađa na neretvi

XVI. maraton lađa 10. kolovoza 2013.

 

   16. maraton lađa na Neretvi koji se pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića veslao u subotu, 10. kolovoza 2013. donio je obilje uzbuđenja. Na startu se pojavila 41 lađarska posada, od kojih su 33 veslale u konkurenciji za Veliki Domagojev štit.
    U borbi za prva tri mjesta smjenjivalo se šest lađarskih posada, od kojih dvije metkovske. Crni put je od samoga početka bio iza vodeće Stabline, a nakon raspleta nizvodno od Komina, kada je Gusar prešao u vodstvo, čak je u jednome trenutku bio malo ispred favoriziranih Kominjana. No, prava se drama odigrala na Crnoj rijeci, neposredno pred ulazom u Pločanski zaljev.
    Sve do iza Opuzena u prvoj šestorki bile su tri metkovske ekipe: Crni put, Jerkovac i Vid. Tada u proboj kreće kominski Gusar kojega u parić prati Jerkovac, dok uz obalu Stablinu prati Crni put. Na ključnoj dionici između Komina i ulaska u Crnu rijeku ponovno nastaje gužva i preslagivanje, no Crni put nevjerojatnom silinom s četvrtoga se mjesta poravnava s Gusarima, nažalost u vanjskoj stazi pa Gusari prvi ulaze u Crnu rijeku, što im daje veliku prednost. Izvrsni Jerkovac se s Baćinom bori za četvrtu poziciju, a Vid u Crnu rijeku ulazi kao sedmi.
    Nekoliko stotina metara pred ulaskom u Pločanski zaljev Crni put uspijeva dostignuti i prestignuti Gusara, ali im se tada događa nevjerojatan peh. Zapinju za konop jedne uz obalu privezane brodice, zastaju i propuštaju Gusara i Stablinu.
    Na kraju kominski Gusar slavi peti put zaredom, Stablina je druga, Crni put teći, Žrnovski galijoti četvrti i Jerkovac peti. Vid je zadržao svoje sedmo mjesto.
    Proglašenje pobjednika bilo je dosta neobično. Podijeljene su kolajne i štitovi, s tim da su najavljene žalbe jer je bilo nesportskoga ponašanja.
    Crnome putu brončanu kolajnu i mali štit dodijelili su gradonačelnici Vejić i Petrov, Stablini je srebrnu kolajnu i mali štit dodijelio župan Dobroslavić, dok je Gusaru to učinio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko.

 

Start u Metkoviću

 

Maraton lađa

 

Dosadašnji maratoni

   

Ruta maratona

   

Linkovi