Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

21.2.2024.
Ružica Jurica
udova Ivana, rođena Periša
1953. - 2024.
Ružica Jurica
23.2.2024.
Danica Jurković
udova Marka, rođena Jelić
1941. - 2024.
Danica Jurković

KONTAKT

Fotoreportaža 2007.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Proslava Dana grada 2008.

   Proslava Svetoga Ilije i Dana grada Metkovića ove godine protegnula se kroz tri dana. Počelo je s koncertima, uz tradicionalan sajam u središtu grada organiziran je i stočni sajam, veslalo se lađama na Neretvi, pjevalo uz Neretvu, a najsvečanije je bilo na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća…

KONCERTI 18. I 19. SRPNJA

   Na Trgu dr. Franje Tuđmana u petak, 18. srpnja i subotu, 19, srpnja organizirani su koncerti popularnih pjevača Jole i Mila Hrnića. Tisuće mladih, ali i starijih, tiskalo se pred binom na Trgu i u Sportskoj ulici. Sponzor koncerata, hrane i pića bio je gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo.

kliknite na sliku

kliknite na sliku

VIJENCI ZA PREMINULE METKOVCE I POGINULE BRANITELJE

   U subotu ujutro članovi Gradskoga vijeća, Gradskoga poglavarstva na čelu s gradonačelnikom Gabrićem, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te predstavnici političkih stranaka položili su vijence pred Središnji križ na groblju i pred Spomenik poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu. Na groblju odrješenje za mrtve molio je župnik župe Sv. Ilije fra Dušan Džimbeg.

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

IZLOŽBA GORKOGA ŽUVELE, GKS 19. srpnja

   Kako je to do sada bilo praksa, pred svečanu sjednicu u Galeriji GKS-a otvori se izložba kojeg renomiranog hrvatskoga umjetnika. Ovaj put, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Metković, predstavio se Gorki Žuvela o čijem radu je govorio prof. Mato Mustapić. Izložbu je otvorio gradonačelnik Gabrić.

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, 19. srpnja

   Na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća okupilo se mnoštvo ljudi. Osim predsjednika i članova Gradskoga vijeća, gradonačelnika Gabrića i njegovih suradnika na Sjednici je bila županica Mira Buconić, dožupan Ivo Karamatić, predstavnici Hrvatske vojske, Crkve itd.
  Nakon himne, koju je otpjevao Branko Medak, predsjednik Gradskoga vijeća na pozornicu je pozvao gradonačelnika Stipu Gabrića Jambu. Gradonačelnik se, pozdravivši nazočne i čestitajući im Svetoga Iliju i Dan grada, u svome govoru osvrnuo na proteklo razdoblje za kojeg on osobno smatra da je bilo više nego uspješno. Ne samo stoga što je puno napravljeno nego i stoga što su započeti značajni projekti koji će promijeniti kvalitetu života u Metkoviću.
  Nakon što je domaćine pozdravila i županica Buconić pristupilo se potpisivanju pet ugovora o suradnji između grada Metkovića i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojeg je predstavljao direktor Vinko Mladineo. Uz prije potpisanih pet ugovora, Fond je time gradu Metkoviću dao nepovratna sredstva u iznosu od deset milijuna kuna. Novac će se koristiti za sanaciju odlagališta otpada na Dubravici te rješavanje raznih komunalnih problema kao što je nabava specijalnih vozila za odvoz otpada i za čišćenje ulica i sl.
  Po potpisivanju ugovora uslijedio je najsvečaniji trenutak – dodjela nagrada grada Metkovića.
  Nagrade grada Metkovića Narona u području kulture dobili su dr. don Mile Vidović, posmrtno Hrvoje Šakota (nagradu preuzela supruga Ruža) i Žudije župe Sv. Ilije (nagradu preuzeo Ante Veraja). Nagrade Grada Metkovića Sveti Ilija dobili su: prof. dr. sc. Nikica Gabrić u području zdravstva, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković u području socijalne skrbi (nagradu preuzeo Antiša Puljević), a u području komunalne djelatnosti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (nagradu preuzeo direktor Vinko Mladineo). Nagradu Grada Metkovića Lancarice u području gospodarstva dobila je Vindija d.d. Varaždin, Poslovnica Metković koju je predstavljao direktor Jozo Mišetić.
  U stankama Sjednice Metkovcima i njihovim gostima predstavile su se klape Neretvani i Subrenum. Proslava je nastavljena domjenkom u Restoranu Domagoj.

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

SVETA MISA U CRKVI SV. ILIJE, 20. srpnja

   Na Svetoga Iliju u istoimenoj crkvi misu je služio ličko-senjski biskup msgr. Mile Bogović uz koncelebraciju župnika Džimbega te mnogih svećenika iz Metkovića i okolice. Na toj misi od našega grada i vjernika Župe oprostio se fra Daniel Stipanović koji svoj svećenički poziv nastavlja u Münchenu.

kliknite na sliku

kliknite na sliku

MOTIVI S "DERNEKA", 20. srpnja

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

kliknite na sliku

   Još samo malo vremena ostalo je za kupnju. Ako tko i nije što stigao, uskoro će Sveti Stjepan u Opuzenu, Gospa Snježna u Vidu, Velika Gospa u Velikome Prologu...

kliknite na sliku

 

Sveti Ilija

Fotoreportaže

IZLOŽBA STOKE I SIRA

UTRKA LAĐARA

MALA RIVA