Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

21.2.2024.
Ružica Jurica
udova Ivana, rođena Periša
1953. - 2024.
Ružica Jurica
23.2.2024.
Danica Jurković
udova Marka, rođena Jelić
1941. - 2024.
Danica Jurković

KONTAKT

Fotoreportaža 2010.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Proslava Dana grada 2010.

SJEĆANJE NA PREMINULE SUGRAĐANE, 19. srpnja

Uoči Dana grada Metkovića na Gradskom groblju Sv. Ivana župnik župe Sv. Ilije fra Petar Gulić održao je kratak obred za sve umrle Metkovke i Metkovce, nakon čega su pred Središnji križ položeni vijenci i upaljene svijeće. Kao i obično, u spomen poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskom ratu položeni su vijenci i upaljene svijeće pred spomenikom na Trgu kralja Tomislava. Vijence su položili metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i predsjednica Gradskog vijeća Darka Volarević sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, predstavnici političkih stranaka te članovi Udruge izviđača Neretvanski gusari.

kliknite na sliku

POTPREDSJEDNIK SABORA FRIŠČIĆ U METKOVIĆU, 19. srpnja

Proslavu Dana grada Metkovića svojim dolaskom uveličao je i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik HSS-a Josip Frišćić. Službeni dio boravka u Metkoviću Friščić je započeo u Hercegovačkoj ulici gdje je otvorio radove na kanalizacijskom kolektoru, a potom posjetio i izvorište u Prudu. Tim povodom Friščić je rekao da je zadovoljan što se ne radi o predizbornim programima koji će završiti u ladicama nekih ureda, nego je riječ o dvama projektima iza kojih stoje ugovorena sredstva i ljudi koji će pomoći da se ti projekti što brže realiziraju. O tri milijuna kuna koje je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva izdvojilo za dva spomenuta objekta komunalne infrastrukture govorio je državni tajnik Karlo Gjurašić koji je tom prigodom izvijestio do kuda se stiglo i s projektom obrane od poplave desne strane grada.

Iz Metkovića je gradonačelnik Gabrić goste otpratio do izvorišta u Prudu za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva osiguralo novac za nastavak radova na njegovoj zaštiti. Po dolasku u Prud o važnosti izvorišta, njegovoj zaštiti te planiranim projektima kojima bi uskoro i grad Metković riješio problem vodoopskrbe visoke goste i njihove suradnike izvijestio je gradonačelnik Gabrić.

Gosti su obišli i izložbu sira i vina, koja je prvi put održana na Trgu kralja Tomislava, nakon čega su ispred metkovskog Gradskog kulturnog središta Josip Friščić, Karlo Gjurašić i gradonačelnik Gabrić u ime HSS-a položili vijenac i upalili svijeće pred spomenikom Stjepanu Radiću.

IZLOŽBA BRANIMIRA BARTULOVIĆA, 19. srpnja

Kao i obično pred Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Metkovića u Galeriji GKS-a otvorena je izložba. I ovaj put organizator je bio Ogranak Matice hrvatske Metković, a svoje slike izložio je akademskoi slikar Branimir Bartulović. Umjetnika i njegov rad predstavio je tajnik Ogranka Ivo Nadilo, a izložbu je otvorio gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić.  

kliknite na sliku

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, 19. srpnja

kliknite na sliku

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća pod predsjedavanjem dr. Darke Volarević nastavljeno je obilježavanje Dana grda. Uz članove Gradskoga vijeća i gradonačelnika Gabrića sa suradnicima na Sjednici je bio i velik broj gostiju. Među njima su bili potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Karlo Gjurašić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te gradonačelnici Dubrovnika Andro Vlahušić i Ploča Krešimir Vejić. Među gostima su bi i načelnici općina iz susjedne BiH Ivo Jerkić, Živko Matuško i Smiljan Vidić. 

Nakon što je Klapa Sv. Nikola otpjevala himnu gospođa Volarević je na pozornicu pozvala gradonačelnika Stipu Gabrića koji se, pozdravivši nazočne i čestitajući im Svetoga Iliju i Dan grada, u svome govoru osvrnuo na proteklu godinu rekavši da je treba promatrati u okviru objektivnih mogućnosti gradskog proračuna i općeg stanja u državi. U tim realnim mogućnostima nastojalo se, te uglavnom i uspijevalo, održati zadane standarde, a u nekim područjima postigli su se i izvrsni rezultati bitni za budućnost Metkovića.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Dubrovnika Ando Vlahušić, župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik Karlo Gjurašić, a prisutnima se obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić.

Kao i obično najsvečaniji trenutak sjednice bio je dodjela nagrada grada Metkovića. Nagradu za životno djelo dobio je poznati sportski radnik Ante Pavlović. Č. s. Marijana Cvitanović ovogodišnji je dobitnik Nagrade Narona, što je za svoj uspješan pjesnički rad dobio i Ivan Nadilo. Za sportska postignuća Nagradu Ždral dobio je Boćarski klub Metković, a odlukom Gradskog vijeća počasnim građaninom Metkovića proglašen je Josip Friščić. U ime nagrađenih predlagateljima i Gradskom vijeću zahvalio je Ante Pavlović.Po završetku Svečane sjednice Gradskog vijeća upriličen je domjenak u Restoranu Domagoj.

kliknite na sliku

CRKVA SV. ILIJE, 17.-20. srpnja

U susret Sv. Iliji od 17. do 19. srpnja održana je trodnevnica koja je započela večernjom misom što ju je  predvodio fra Perica Maslać, a posebno svečano bilo je slijedećeg dana kada je mladu misu rekao don Mate Brečić. Te nedjelje iza večernje mise nastupio je Mješoviti zbor župe Blažene Djevice Marije Bast iz Baške Vode održavši koncert duhovnih pjesama. Trodnevno slavlje i molitve u čast sv. Iliji završene su u ponedjeljak večernjim misnim slavljem koje je služio don Mato Brečić, poslije čega je održan je koncert duhovne glazbe. Na koncertu su nastupili orguljaš Davor Ljubić i sopranistica Ilijana Korač koji su izvodili djela Bacha, Vivaldia, Morandia i Schuberta.

Središnji vjerski događaj bila je svečana misa u župnoj crkvi koju je na Sv. Iliju predvodio župnik župe Sv. Nikole don Senko Antunović koji je održao i nadahnutu propovijed. Večernju misu predvodio je mons. Ivan Šaško, zagrebački pomoćni biskup.

kliknite na sliku

METKOVIĆ, 20. srpnja

 

Sveti Ilija

Fotoreportaže

IZLOŽBA STOKE I SIRA