-824

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

19.4.2024.
Pero (Mladen) Maslać
pok. Ivana
1948. - 2024.
Pero (Mladen) Maslać
20.4.2024.
Ljubica Ćubela
udova Grge, rođena Margeta
1939. - 2024.
Ljubica Ćubela
21.4.2024.
Ruža Kozina
pok. Joze
1942. - 2024.
Ruža Kozina
20.4.2024.
Tonći Čotić
sin Petra
1974. - 2020.
Tonći Čotić

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Sutra 'Večer matematike' i u OŠ Stjepana Radića

Metković, 30.11.2016. - Večer matematike održat će se u četvrtak, 1. prosinca i u OŠ Stjepana Radića s početkom u 18:30. Organiziraju je školska stručna vijeća učitelja matematike i razredne nastave i Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 Kino

Kubo i čarobni mač

Metković, 29.11.2016. - Djeci na dar za Prosinačke svečanosti Kino Pobjeda prikazuje popularni crtić Kubo i čarobni mač. Projekcija je u nedjelju, 4. prosinca u 16:30.

 Rad udruga

Zdravlje naših pluća ujesen i zimi

Metković, 29.11.2016. - Udruga O. Ante Gabrić danas je ugostila specijalisticu pulmologije dr. Darku Volarević, koja je korisnike upoznala s problemima dišnoga sustava u zimskome razdoblju.

 Gradska uprava

Rekonstrukcija nekategorizirane prometne mreže u Prudu i izgradnja telekomunikacijske kanalizacije

Metković, 29.11.2016. - U Zgradi političkih stranaka jutros je održana XXIX. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem Ankice Jakić. Nakon utvrđivanja nazočnosti vijećnika pristupilo se izglasavanju Dnevnog reda i Zapisnika s prošle sjednice.

 Policija

Još jedna veća zapljena marihuane

Metković, 29.11.2016. - Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković jučer, 28. studenog, oko 10 sati, pristupilo je osobno vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Crne Gore.

 Izložba

Izložba 'Krajolici'

Metković, 29.11.2016. - Sinoć je u Prirodoslovnome muzeju Metković otvorena izložba 'Krajolici' na kojoj je postavljeno 20 fotografija što ih je nakon provedenoga fotonatječaja predložio Ocjenjivački sud.

 Obavijest

Energetska obnova višestambenih zgrada

Metković, 28.11.2016. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, 1. prosinca 2016. u Metkoviću u 10 sati, u prostorijama Galerije gradskog kulturnog središta, organizira radionicu o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

 Obrazovanje

Večer matematike u OŠ don M. Pavlinovića

Metković, 28.11.2016. - U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića i ove se godine održava Večer matematike, koja je na rasporedu 1. prosinca 2016. godine u 18 sati. Skup interaktivnih radionica Večer matematike potiče izgradnju pozitivnoga stava učenika prema matematici, otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svi uspješno rješavamo, a da nismo ni svjesni vlastita talenta.

 

 Policija

U priključnom vozilu pronađeno gotovo 60 kg marihuane

Metković, 28.11.2016. - Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Klek u subotu, 26. studenog, oko 20.20 sati pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka s priključnim vozilom, odnosno prikolicom za prijevoz vozila. Vozilom je upravljao 31-godišnji albanski državljanin.

 Rad udruga

Oporavio se u prometu stradali škanjac

Metković, 28.11.2016. - Vozeći se magistralom od Metkovića prema Pločama naši sugrađani Mile Senta i Ante Ćelić nisu ni slutili da će biti sudionici rijetka događaja. Nasuprot Kominu dolijeće pred njih velika grabljivica, udara o njihov retrovizor i pada na kolnik.

 Manifestacije

Počinju 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 28.11.2016. - Prvoga dana prosinca počet će četverotjedna manifestacija Prosinačke svečanosti, koju će u GKS-u otvoriti učenici Osnovne glazbene škole Metković svojim tradicionalnim koncertom povodom Svetoga Nikole.

 Izgubljneno - nađeno

Pronađen dnevni boravak

Metković, 27.11.2016. - Pronađen je odlutali dnevni boravak. Vlasnik ga može preuzeti na Dubravici, 250 metara od crkvice sv. Antuna Padovanskog. Koordinate priložene.

 Fotovijest

Jutro u magli

Metković, 27.11.2016. - Jutros smo se probudili s maglom, no danas bi moglo biti i sunca. Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu slijede nam ljepši, ali hladniji dani.

 Šport

Croatia s 0:2 potopila Neretvu

Metković, 27.11.2016. - Po kišom natopljenu terenu jučer je na Igralištu Iza Vage odigran susret 17. kola III. HNL jug između domaćina NK Neretva i gostiju NK Croatia iz Zmijavaca, u kojemu su gosti odnijeli tri boda.

 Obljetnice

25 godina ponosa i slave

Metković, 26.11.2016. - Obilježavanje 25. obljetnice ustroja 116. (neretvanske) brigade Hrvatske vojske započelo je u neretvanskim gradovima i općinama u petak, 25. studenoga polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjima poginulim pripadnicima te postrojbe, a danas se posebno svečano nastavilo u Metkoviću, u kojem je 17. studenoga 1991. ustrojena I. Metkovska bojna, a potom II. Opuzenska, III. Pločanska, IV. Novoselska i, na koncu, VI. Stolačka.

 Humanost

Veterani za djecu prikupili tonu i pol mandarina

Metković, 26.11.2016. - Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ u suradnji je s predsjednikom Udruge lađara Neretve Daliborom Obradovićem prikupila tonu i pol mandarina, koje je njihova krovna udruga iz Splita darovala dječjim ustanovama.

 Glazba

'Pjesma o našoj ljubavi' novi je single s albuma 'Osobno' Jurice Popovića.

Metković, 26.11.2016. - Gdje nema ljubavi nema ni života! U ovoj pjesmi pojavljuje se jedan prigušeni krik, vapaj i čežnja za ljubavlju, skladom i životom. Ovaj nijemi kamen oko nas, govori tisuće riječi o životu koji je cvao, a potom stao. Ali, duša mu je ipak živa, a djeca će mu vratiti dah života.

 Obavijest

Odgođeno otvaranje Šetališta 116.

Metković, 26.11.2016. - Zbog kiše je odgođeno svečano otvorenje obnovljenoga Šetališta 116. brigade HV-a s biciklističkom stazom, koje se trebalo održati jutros u devet sati.

 

 Domovinski rat

Započelo obilježavanje četvrt stoljeća 116.

Metković, 25.11.2016. - Danas je započelo obilježavanje 25. obljetnice ustroja 116. brigade Hrvatske vojske, koja je prijelomnih vremena od prije četvrt stoljeća za naše biti ili ne biti svojom vojničkom čizmom stala za vrat zmiji što je gmizala put naše zelene doline, put naše Hrvatske.

 Predstavljanje knjige

Šutrina 'Luč Hrvata' predstavljena u GKS-u

Metković, 25.11.2016. - Deseta po redu knjiga Luč Hrvata Ante Nadomira Tadića Šutre predstavljena je sinoć u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Obljetnice

Dvadesetmetarska zastava na GKS-u

Metković, 25.11.2016. - U tijeku su posljednje pripreme za veliku proslavu 25. obljetnice ustroja 116. brigade Hrvatske vojske. Jutros je na pročelje Gradskoga kulturnog središta postavljena dvadesetmetarska zastava koju su veterani IV. gbr. nedavno nosili u Koloni sjećanja u Vukovaru.

 Policija

Najava oštrijih kontrola
Bez usredotočenosti nema sigurne vožnje

Metković, 25.11.2016. - U Zagrebu je prošlu srijedu, 16. studenog, održan kongres TISPOL-a, Mreže europskih prometnih policija. Jedan od uvodničara bio je novoimenovani predsjednik TISPOL-a Paolo Cestra, pripadnik talijanske policije. Upečatljiv dio njegovog govora bilo je imenovanje novog „ubojice“ na europskim cestama.

 Radionica

Subota u Prirodoslovnom muzeju

Metković, 25.11.2016. - Nastavljaju se tradicionalne radionice subotom u Prirodoslovnom muzeju Metković. Dođite u Muzej 26. studenoga u 10:30, donesite svoga omiljenog dinosaura, ispričajte im sve što znate o njemu, nacrtajte ga, a oni će vas nagraditi!

 

 Izložba

Izložba fotografija 'Krajolici'

Metković, 25.11.2016. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na otvorenje izložbe fotografija Krajolici, koje će se u Muzeju održati u ponedjeljak, 28. studenoga u 18 sati.

 

 Obrazovanje

Jastučićem do bajke

Metković, 25.11.2016. - Učenici Srednje škole Metković su s profesoricom hrvatskoga jezika i književnosti Nikolinom Anković organizirali prvi sat bajka pod geslom Jastučićem do bajke. Publiku je činilo tridesetak djece prvih i drugih razreda osnovne škole, koji su uživali u bajkama sjedeći na jastučićima u neposrednoj blizini svojih roditelja i učitelja.

 Kazalište

U GKS-u odigrana predstava 'Kod Tita u raju'

Metković, 24.11.2016. - Komedija Kod Tita u raju sinoć je u organizaciji Bosanske stvarnosti u kazališnu dvoranu metkovskoga GKS-a privukla popriličan broj gledatelja. Riječ je o satiričnom komadu koji se bavi prošlim vremenima na „ovim prostorima“, pokušavajući više-manje svima poznate stvari staviti u duhoviti kontekst.

 Elektroopskrba

Prud i Crnići sutra dva sata bez struje

Metković, 23.11.2016. - Zbog planirane interpolacije GTS 10/0,4 kV Prud 2 u postojeću distribucijsku mrežu, 24. studenoga 2016. (četvrtak) od 9 do 11 sati bit će obustavljena isporuka električne energije naseljima Prud i Crnići u BiH. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

U subotu za promet zatvoreni Trg i Velika riva

Metković, 23.11.2016. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane da će u subotu, 26. studenoga za promet i parkiranje u potpunosti biti zatvoren sjeverni dio Trga Kralja Tomislava, uključujući i Veliku rivu. Povod je proslava 25. obljetnice ustroja 116. brigade HV-a.

 

 Izložba

Što je sve pronađeno na Forumu i oko njega

Metković, 23.11.2016. - Forum naronitanum (FORVM NARONITANVM) naziv je nove izložbe, jučer otvorene u Arheološkome muzeju Narona u Vidu, čiji su autori ravnatelj Muzeja Toni Glučina i vanjska suradnica arheologinja Miroslava Topić.

 Gradske vijesti

Započelo ukrašavanje grada

Metković, 22.11.2016. - Djelatnici tvrtke Unelpo d.o.o. započeli su s postavljanjem svjetlećih ukrasa po gradskim ulicama i trgovima. S ukrašavanjem se započelo nešto ranije jer je popravljen još jedan dio pokvarenih svjetlećih ukrasa, a nabavljeno je i nešto novih.

 

 Kazalište

Stiže nam Drama zagrebačkoga HNK-a

Metković, 22.11.2016. - U Gradskom kulturnom središtu u petak, 2. prosinca gostuje Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu s predstavom Yasmine Reze Bella Figura, čiju režiju potpisuje Boris Liješević. Koliko znamo, riječ je o drugome gostovanju Drame HNK-a otkako postoji Gradsko kulturno središte, nekadašnji Dom kulture.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje Prud i Crnići

Metković, 22.11.2016. - Zbog planirane interpolacije novoizgrađene GTS 10/0,4 kV Prud 2 u postojeću distribucijsku mrežu, 23. studenoga 2016. (srijeda) od 8 do 15 sati bit će obustavljena isporuka električne energije naseljima Prud i Crnići u BiH te Graničnome prijelazu Prud. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

Aktivnosti policije u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Metković, 22.11.2016. - Od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Svake godine obilježavanje se provodi u svrhu upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

 Predstavljanje knjige

Vidovićeva knjiga predstavljena u prostorijama 'Hrvatskoga slova'

Metković, 22.11.2016. - U organizaciji Hrvatskoga slova i Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu 17. studenoga 2016. održano je predstavljanje knjige Domagoj Vidovića O rodu jezikom i pokoja fraška u prostorijama jedinoga hrvatskog kulturnog tjednika u kojemu je autor bio kolumnistom gotovo četiri godine, a s kojim i danas povremeno surađuje.

 Gradska uprava

Poboljšanje energetske učinkovitosti u Gradu Metkoviću

Metković, 22.11.2016. - Grad Metković je objavio poziv za dostavu ponuda u otvorenom postupku javne nabave, evidencijski broj nabave: EVV-02/2016, za nabavu Energetske usluge – provedba Projekta energetske učinkovitosti u Gradu Metkoviću.

 Obavijest

Od 10 do15 sati izbjegavajte GP Metković-Doljani

Metković, 22.11.2016. - Na graničnom prijelazu Metković danas, 22. studenog u vremenu od 10 do 15 sati bit će obustava električne energije zbog planiranih radova premještanja kabela za potrebe toga graničnog prijelaza. Molimo građane da u spomenutom vremenu koriste alternativne granične prijelaze Gabela Polje, Prud i Nova Sela – javljaju iz PU dobrovačko-neretvanske.

 Obrazovanje

Od ploče i krede do 3D printera

Metković, 21.11.2016. - Skupina metkovskih gimnazijalaca uz potporu je svojih profesora pokrenula nabavu 3D printera te odgovarajuće računalne podrške, čime kane u svoju školu uvesti nove tehnologije koje će biti i u funkciji samoga nastavnog procesa.

 Javni poziv

Zakupite božićnu kućicu na Trgu dr. Franje Tuđmana

Metković, 21.11.2016. - Ove se godine u našemu gradu organizira manifestacija Božić u Neretvi, za koju će se na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana postaviti božićne kućice. Njih će, uz suglasnost Grada Metkovića, u zakup davati isključivo Čistoća Metković d.o.o. Rok za prijavu ponuda je do 28. studenoga u 12 sati.

 

 Elektroopskrba

Doljani sutra bez struje

Metković, 21.11.2016. - Zbog planiranih radova premještanja kabela za potrebe novoga Graničnog prijelaza Metković, sutra, 22. studenoga bez električne energije će od 10 do 15 sati biti potrošači naselja Put Doljana i Doljani u RiH te postojeći Granični prijelaz Metković/Doljani. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Promet

Dani tehničke ispravnosti vozila 2016.

Metković, 21.11.2016. - Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila Dani tehničke ispravnosti vozila 2016. održava se ovaj tjedan, od 21. do 26. studenoga – javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 Glazba

Vukovarski gradonačelnik Penava primio Medaka

Metković, 21.11.2016. - Pjesma Branka Medaka Vukovar na You Tubeu je do sada imala gotovo 52.000 pogleda. Branku je neki dan u Vukovaru primio gradonačelnik Ivan Penava, kojemu je Branko uručio CD s pjesmom.

 Manifestacije

Sve o jegulji i od jegulje

Metković, 21.11.2016. - Ovogodišnji Dani jegulje u Neretvi obilježeni su različitim aktivnostima i u Gimnaziji Metković, koje su sa svojim mentoricama Marijom Volarević i Svjetlanom Bebić proveli učenici 4c i 4a razreda matematičke i jezične gimnazije. Neke od zanimljivosti vezanih uz tu neobičnu životinju izložene su na središnjem panou.

 Šport

ONK Metković s 3:0 ispratio goste iz Žrnova

Metković, 21.11.2016. - Na igralištu ONK Metković jučer su u 11. kolu I. ŽNL dubrovačko-neretvanske Metkovci ugostili ekipu NK Žrnovo i ispratili je na Korčulu s tri pogotka u njihovoj mreži.

 Rukomet

U Neretvanskom derbiju slavili Metkovci

Metković, 21.11.2016. - Sedmo kolo II. HRL jug donijelo je neretvanski derbi između RK Metković ŠR i RK Opus, u kojemu je domaćin slavio rezultatom 35:25.

 In memoriam

Liječnici sudjelovali u Koloni sjećanja

Metković, 20.11.2016. - Više od 500 liječnika i 100 studenata zagrebačkog Medicinskog fakulteta u organizaciji Hrvatske liječničke komore (HLK-a) sudjelovalo je Koloni sjećanja kako bi odali počast žrtvi Vukovara povodom obilježavanja 25. godišnjice njegova stradanja.

 Manifestacije

'Dani jegulje u Neretvi' zaključeni u Metkoviću

Metković, 20.11.2016. - Posljednjega dana manifestacije Dani jegulje u Neretvi, koju uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA organizira Udruga Maškadur iz Opuzena, danas je dio programa održan i u Gradskome kulturnom središtu Metković.

 In memoriam

Odana počast strijeljanima 1944.

Metković, 20.11.2016. - Izaslanstvo Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnicom Katarinom Ujdur i njezinim zamjenikom te saborskim zastupnikom Nikolom Grmojom, jutros je na Gradskome groblju svetoga Ivana Nepomuka položilo vijenac i zapalilo svijeće pred spomen-pločom na naše sugrađane koji su u studenome 1944. strijeljani na tome i još nekoliko mjesta po gradu.

 Rukomet

Nakon Buzeta pobjeda i protiv Hrvatskoga dragovoljca

Metković, 20.11.2016. - U Sportskoj dvorani u Metkoviću u 8. kolu I. HRL jug odigran je susret između domaćina RK Metković 1963 i gostiju RK Hrvatski dragovoljac iz Dugoga Rata, u kojemu su Metkovci zasluženo slavili. Inače, sav prihod od ulaznica bit će uplaćen za obnovu Vukovarskoga vodotornja, simbola otpora agresiji na Hrvatsku koji je „odbio“ pasti.

 Manifestacije

Dani jegulje u GKS-u

Metković, 20.11.2016. - 'Kiša pada, Neretva se muti. Cure plaču, odoše regruti.' Davno su prošla vremena kada se tako pjevalo, isto kao što su i davno prošla vremena kada su se pojedinačni ulovi jegulje u Neretvi mjerili u kvintalima.

 Šport

Metkovke na tablici pretekle Goričanke

Metković, 19.11.2016. - Na Igralištu Iza Vage u Metkoviću danas je odigrana utakmica 9. kola I. NHLŽ između domaćega ŽNK Neretva i gostujuće ekipe ŽNK Trnava iz Goričana, u kojoj su Metkovke slavile 2:1.

 Domovinski rat

Nakon Vukovara veterani posjetili Slavonski Brod

Metković, 19.11.2016. - Drugoga dana posjeta Slavoniji veterani IV. gardijske brigade nastavili su prema Slavonskome Brodu kod prijatelja iz III. gardijske brigade, s kojima njeguju suradnju i prijateljstvo započeto još u akciji Maslenica 1993. godine.

 Šport

Što gledati ovoga vikenda

Metković, 19.11.2016. - Danas će u 13 sati na Igralištu Iza Vage nogometašice ŽNK Neretva u 9. kolu I. HNLŽ ugostiti ŽNK Trnava Goričan. U Gradskoj sportskoj dvorani domaći RK Metković 1963 u 18 sati igra protiv RK Hrvatski Dragovoljac iz Dugoga Rata. Prihod od utakmice namijenjen je obnovi Vukovarskoga tornja.

 Domovinski rat

Svi su htjeli nositi našu 20-metarsku zastavu

Metković, 19.11.2016. - Danas je cijela Hrvatska bila zajedno, što je rekao jedan branitelj - kao '91., na obilježavanju stradanja Vukovara i Škabrnje. Na jubilarnu 25. obljetnicu prisjetili smo se žrtve Vukovara – javlja nam iz Vukovara Branko Markota, član Udruge dragovoljaca IV. gardijske brigade.

 Predavanje

Predavanje o alpinizmu

Metković, 18.11.2016. - U organizaciji HPD Gledavac u prostorijama Gradske knjižnice Metković, Edin Durmo, instruktor alpinizma, održat će u subotu, 19. studenoga u 19 sati predavanje o alpinizmu i predstaviti plan programa mostarske alpinističke škole HPD Prenj 1933. Svi zainteresirani dobro su došli.

 

 In memoriam

Vukovarska zasvijetlila vukovarskim žrtvama

Metković, 18.11.2016. - Naš donedavni suradnik Zoran Mateljak, odnedavna na zagrebačkoj adresi, poslao nam je nekoliko fotografija koje je načinio večeras ispred KD Vatroslava Lisinskoga u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

 Glazba

Klapa 'Sv. Nikola' među najboljima nastupila u 'Lisinskom'

Metković, 18.11.2016. - Pod nazivom Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar) u zagrebačkoj je Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga održan trideset drugi tradicionalni koncert Festivala dalmatinskih klapa, na kojemu je, uz još deset renomiranih klapa, nastupila i metkovska Klapa Sv. Nikola.

 Maraton lađa

'Dani jegulje u Neretvi 2016.' u nedjelju završavaju u Metkoviću

Metković, 18.11.2016. - Manifestacija Dani jegulje u Neretvi 2016., koja je danas započela u Opuzenu, završit će se u nedjelju u Metkoviću, no zbog nepovoljne vremenske prognoze umjesto na Trgu kralja Tomislava, održat će se u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Policija

Akcija prometne policije

Metković, 18.11.2016. - Tijekom noći sa subote na nedjelju, 19./20. studenoga, policijski službenici prometne policije će na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

 Glazba

Još jedna prigodna pjesma posvećena Vukovaru

Metković, 18.11.2016. - Povodom 25. obljetnice pada Vukovara u produkciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i VIS Veritas aeterna, u suradnji s Grupom Dalmatino i Klapom Adriaticum, izašla je pjesma i spot Grad heroj posvećena Vukovaru.

 Obrazovanje

Prvašići učili kako sigurno sudjelovati u prometu

Metković, 18.11.2016. - U sklopu akcije Poštujte naše znakove tijekom rujna održana su edukativna predavanja svim učenicima prvih razreda osnovnih škola na području Metkovića i Opuzena.

 Domovinski rat

Veterani put Vukovara krenuli s dvadesetmetarskom zastavom

Metković, 18.11.2016. - Veterani IV. gardijske brigade noćas krenuli put Vukovara kako bi povodom Dana sjećanja na Vukovar sudjelovali u Koloni sjećanja i obišli stratišta oko Vukovara. Sa sobom su ponijeli i hrvatsku zastavu veličine 20 x 4,5 m s natpisima In Hoc Signo Vinces i Pod ovim znakom u ratu i miru, koja je stigla u posljednji čas pred put. Razviti je i nositi u Koloni sjećanja bit će zahtjevno jer teži 15 kilograma.

 

 In memoriam

Torcidaši zapalili svijeće za Vukovar

Metković, 18.11.2016. - Članovi metkovske Torcide sinoć su paljenjem svijeća u Sportskoj ulici odali počast žrtvama Vukovara i Ovčare. Tradicionalno paljenje svijeća na spomendan pada Vukovara metkovska Torcida organizira već više godina pokraj svoga grafita posvećenoga stradalim Vukovarcima i braniteljima.

 

 Domovinski rat

Sjećanje na vukovarske žrtve

Metković, 17.11.2016. - Pod geslom Bolje je upaliti malo svjetlo, nego proklinjati tamu večeras je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića u Gradskome parku održan prigodan program u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

 Šport

Juniori KK Metković uvjerljivo s 82:61 svladali Sinjane

Metković, 17.11.2016. - Nakon očekivanoga gostujućeg poraza od favoriziranog KK Split, juniori KK Metković u svome prvome nastupu kod kuće izborili prvu pobjedu ove sezone i to protiv sinjskoga Alkara – izvještava Nikica Medak.

 Domovinski rat

Čestitka gradonačelnice Ujdur povodom 25. obljetnice 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2016. - Danas, 17. studenoga 2016., s ponosom se prisjećamo dana od prije točno 25 godina kada je ustrojena 116. brigada Hrvatske vojske, čijih je 6.409 pripadnika, ponajviše Neretvana, ali i iz drugih krajeva, dalo nemjerljiv pridonos u obrani naše doline i naše domovine. Nažalost, njih 65 za to je dalo svoje živote, a stotine su bile ranjene ili oboljele. Duboko cijeneći i poštujući sve što ste učinili, dragi branitelji, čestitam vam 25. obljetnicu ustroja i Dan 116. brigade Hrvatske vojske.

 

 Domovinski rat

Četvrt stoljeća od ustroja 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2016. - Na današnji je dan 1991. u Metkoviću ustrojena 116. brigada Hrvatske vojske, što je potpuno promijenilo sliku na bojišnici čija se prva crta bila opasno primakla dolini Neretve te uvelike podignulo moral, kako stanovništva, tako i samih branitelja. Uz čestitku, donosimo ratni put brigade te dio fotografija koje su nam bile dostupne.

 In memoriam

Poklonimo se žrtvama Vukovara

Metković, 16.11.2016. - Dvanaestu godinu zaredom metkovska Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' upriličiti će obilježavanje Spomendana na žrtve Vukovara. Prigodan program i paljenje svijeća počet će sutra, 17. studenoga u Gradskom parku u 19 sati.

 

 Kazalište

Djeca patkicu čuvala od lisice

Metković, 16.11.2016. - Glumci Metkovskoga amaterskog kazališta lutaka jutros su za niže razrede OŠ S. Radića u režiji i adaptaciji Hamice Nametka u GKS-u odigrali predstavu Patkica Blatkica.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Metković, 16.11.2016. - Zbog planiranih radova na postrojenju DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora 17. studenoga (četvrtak) 8 do 15 sati bez električne energije bit će potrošači u naseljima: Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obrazovanje

Buduće odjevne tehničarke upoznale se s neretvanskom nošnjom

Metković, 16.11.2016. - Učenice Srednje škole Metković, smjera odjevni tehničar, sa svojom su razrednicom Jadrankom Nikolić u sklopu dopunske nastave posjetili garderobu KUD-a Metković, u kojoj im je voditeljica garderobe Paula Miličević prikazala dijelove muške i ženske nošnje neretvanskog kraja.

 Akcija

Prihod od utakmice za Vukovarski toranj

Metković, 16.11.2016. - Nakon pobjede u gostima protiv favoriziranog Buzeta, RK Metković 1963 u subotu u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igra prvenstvenu utakmicu protiv RK Hrvatski dragovoljac.

 Kazalište

Tko sam, što sam

Metković, 16.11.2016. - Splitska 'Produkcija Z' jutros je u Dječjem vrtiću Metković odigrala interaktivnu predstavu Tko sam, što sam o piliću koji se tek izlegao iz izgubljenoga jajeta i ne zna kako mu mama izgleda.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Dubravice do Badžule

Metković, 16.11.2016. - Zbog radova na godišnjem održavanju zaštite na DV 10 kV Metković - Vukov klanac sutra (četvrtak) od 10 do 11 sati bez električne će energije biti potrošači u naseljima Dubravica i Glušci te u Općini Zažablje. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Elektroopskrba

Doljani sutra sat vremena bez struje

Metković, 16.11.2016. - Zbog planiranih radova redovnog godišnjeg održavanja zaštite na DV 10(20) kV Doljani, u četvrtak, 17. studenoga od 11 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači naselja Put Doljana i Doljani u BiH te granični prijelaz Metković (Doljani). U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Izložba

Arhitektura područja Grada Metkovića

Metković, 16.11.2016. - Sinoć je u galeriji Gradskog kulturnog središta otvorena izložba „Arhitektura područja Grada Metkovića – od prapovijesti do suvremenog doba“. Uz Ustanovu za kulturu i šport organizatori izložbe i koautori su povjesničar umjetnosti Ivan Vekić i arheolog Ivan Volarević.

 Fotovijest

Super Mjesec donio najhladnije jutro

Metković, 15.11.2016. - Jutros smo pri gotovo nula stupnjeva uz Neretvu ispratili tzv. super Mjesec, sve dok nam nije zašao za Babinu gomilu. Ipak, tijekom dana zubato sunce koliko-toliko grije, a čini se da je uz Neretvu još toplije.

 Elektroopskrba

Bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

Metković, 14.11.2016. - Zbog planiranih radova na postrojenju DV 10 kV Nova Sela – Pozla Gora sutra (utorak) bez električne će energije od 8 do 16 sati biti naselja Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. Završe li radovi prije navedenoga roka, napon će biti pušten ranije.

 

 Obrazovanje

Treća godina provedbe programa Obrazovanjem do boljih usluga

Metković, 14.11.2016. - Udruga DOBRA treću je godinu započela provedbom trogodišnjega programa Obrazovanjem do boljih usluga, čija je svrha stručno osposobljavanje skupine žena starijih od 40 godina te podrška pri zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta na ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Kao i prijašnjih godina, ciljana skupina žena će se osposobiti za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

 Humanost

Neretvanske mandarine stigle do potrebitih

Metković, 14.11.2016. - Zaklada Neretvansko srce, u suradnji s UOSI Prijatelj i građanima Metkovića, i ove je godine pokazala svoje veliko srce. U humanitarnoj akciji prikupljanja voća za potrebite prikupilo se preko 600 kilograma mandarina i ostalih agruma.

 Predstavljanje knjige

Tri novčića u fontani, a o fraškama da se i ne govori

Metković, 13.11.2016. - Evo jedne korisne obavijesti našim Zagrepčancima. Želite li čuti kako Oda radosti zvuči na lijerici i još puno lipih stvari, dođite idući četvrtak u 19 sati u prostorije Hrvatskoga slova jer vas svekolike očekuje predstavljanje knjige Domagoja Vidovića O rodu jezikom i pokoja fraška.

 Šport

Neretva s 3:2 nadigrala Primorca

Metković, 13.11.2016. - Na igralištu Iza Vage u Metkoviću jučer su u 15. kolu III. HNL jug susret odigrali domaća NK Neretva i gostujući NK Primorac iz Stobreča. U susretu, koji su krasili lijepi zgodici na objema stranama te dosta izmjena rezultata, pobjedu je odnijela Neretva golovima Tomasa, Batinovića i Jerkovića.

 Kazalište

Hit-komedija 'Kod Tita u raju' stiže i u Metković

Metković, 13.11.2016. - Kazališna predstava Kod Tita u raju igrat će se u srijedu, 23. studenoga s početkom u 20 sati na pozornici metkovskoga GKS-a. Riječ je o satiričnoj komediji koja višekratno puni kazališne i druge dvorane širom Hrvatske i susjednih država.

 Šport

Košarkaši porazom otvorili novu sezonu

Metković, 13.11.2016. - Na otvaranju nove sezone u košarkaškoj B-1 ligi jug KK Metković je na domaćemu terenu jučer izgubio od makarskoga KK Amfora 66:104.

 Glazba

Metkovske legende u sjećanjima Ive Nuića

Metković, 12.11.2016. - Evo još malo metkovske nostalgije, ovaj put iz duše i srca Ive Nuića, koji je diljem „plave nam frnje“ u potrati za naftom, ali i za sjećanjima na djetinjstvo i momaštvo provedeno u Metkoviću. Riječ je o drugome vieouratku na temu metkovske legende, a o prvome smo pisali u kolovozu ove godine.

 Metković 600

Vrijeme kada bajlag nije bio nepoznanica

Metković, 12.11.2016. - Biciklisti s ove razglednice Metkovića sigurno su znali što je to bajlag. Nije isključeno da ga je koji od njih i imao na svome biciklu jer se tada oštećene vanjske gume nisu tek tako bacale. Unutrašnje su se gume krpale komadom stare gume i gumelezom, a preko vanjskih se stavljala zakrpa od dijela stare vanjske gume koja se zvala bajlag.

 Obavijest

Put Narone danas bez vode

Metković, 12.11.2016. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju stanovnike na Putu Narone da će zbog puknuća glavne vodovodne cijevi pokraj Opuzenke, što se dogodilo u ranim jutarnjim satima, danas biti prekinuta vodoopskrba u navedenoj ulici dok se kvar ne sanira te ih mole za razumijevanje.

 

 Glazba

Nova pjesma Branke Medaka posvećena Vukovaru

Metković, 11.11.2016. - Uskoro je tužna, 25. obljetnica pada Vukovara. Tim je povodom metkovski pjevač Branko Branko Medak snimio pjesmu Vukovar, za koju je sam napisao stihove, dok su autori glazbe i aranžmana Domagoj Mustapić i Želimir Škarpona.

 Zdravlje

Besplatno mjerenje šećera u krvi

Metković, 11.11.2016. - U sklopu Svjetskoga dana šećerne bolesti Ljekarna Draženović u Metkoviću, A. Starčevića 9 i Ljekarna Neven u Pločama, V. Nazora 4 organiziraju besplatna probirna mjerenja šećera u krvi, koja će održati 14. studenoga 2016. godine od 7 do 10 sati.

 Obavijest

Pronađen šarplaninac

Metković, 11.11.2016. - Još jedan pas pronađen je u Metkoviću, ovaj put šarplaninac star dvije i pol godine. Ako je kome odlutao ili ga tko želi udomiti može se javiti Željku na 098 818 791 ili Dariju 095 583 39 57.

 

 Izgubljneno - nađeno

Pronađen hrvatski ovčar

Metković, 10.11.2016. - Na području Metkovića danas je pronađen crni hrvatski ovčar. Vlasnik se može javiti g. Jošku na 092 184 38 17.

 

 Policija

Preko Predolca ušli u Hrvatsku

Metković, 10.11.2016. - Dvoje državljana Sirije i jedan državljanin Srbije jučer su u jutarnjim satima zatečeni na Autobusnom kolodvoru u Metkoviću i za njih je utvrđeno da su tijekom noćnih sati pješice preko brda Predolac nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH.

 Radionica

Sve o mahovinama

Metković, 10.11.2016. - Prirodoslovni muzej Metković, u subotu, 12. studenoga ponovno od 10 do 12 sati priređuje radionicu za djecu. Taj put tema će biti mahovine, za koje se vjeruje da ih u svijetu ima oko 23.000 vrsta. Ponesite praznu staklenku za izradu terarija i dođite u odjeći za igru, dobra zabava vas očekuje.

 

 Policija

U dane 'Martinja' policija će pojačano nadzirati promet

Metković, 10.11.2016. - Iz Policijske postaje Metković obavještavaju da se približava blagdan Svetoga Martina, tzv. Martinje, narodni običaj proslave krštenja mošta, kada se u prometu na cestama očekuje veći broj sudionika pod utjecajem alkohola pa će u skladu s time policijski službenici PP Metković od 11. do 14. studenoga, koristeći svu raspoloživu tehniku, pojačano nadzirati sudionike u prometu.

 Rukomet

U neizvjesnoj završnici RK Metković 1963 svladao RK Metković ŠR

Metković, 10.11.2016. - U Gradskoj športskoj dvorani u prvome kolu Regionalnoga rukometnoga kupa sinoć su snage odmjerili RK Metković Škola rukometa i RK Metković 1963. U dvoboju dvaju metkovskih rukometnih klubova slavio je „gostujući“ RK Metković 1963 rezultatom 30:31.

 Obrazovanje

Još jedan sjajan uspjeh naših budućih kuhara i konobara

Metković, 9.11.2016. - Učenici srednje škole Metković jučer su u Makarskoj osvojili drugo mjesto na natjecanju u disciplini sinkronizirano posluživanje te osvojili srebrnu medalju. Riječ je o Festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, konoba i restorana Grand Gourmet.

 Gradske vijesti

Redovna sanitarna rezidba

Metković, 9.11.2016. - Ovih dana radnici metkovske Čistoće obavljaju redovnu sanitarnu rezidbu palma na javnim gradskim površinama. Uklanjanjem suhih i nedovoljno čvrstih grana prevenira se njihovo lomljenje pri jakome vjeru, kakvih će ove zime sigurno biti, ali i umanjuje mogućnost širenja opasnoga štetnika crvene palmine pipe, kojim su već zaražene palme u mnogim dalmatinskim mjestima.

 

 Fotografija

Lana Jurković i Antonela Begić pobjednice 'Fotomaratona'

Metković, 9.11.2016. - Učenice metkovske OŠ don Mihovila Pavlinovića Lana Jurković i Antonela Begić pobijedile su u dvjema kategorijama na Fotomaratonu koji su organizirali Zajednica tehničke kulture i Fotoklub Marin Getaldić iz Dubrovnika.

 

 Šport

Na parket istrčavaju i košarkaši

Metković, 9.11.2016. - Sljedeće subote počinju i natjecanja u B1 ligi jug. Domaći KK Metković u Gradskoj će dvorani u 18 sati ugostiti makarski KK Amfora, dok će juniori u nedjelju od 17 sati kod kuće igrati protiv sinjskoga KK Alkar.

 

 Obrazovanje

Jednoglasno uveli pravila ponašanja u učionici

Metković, 9.11.2016. - Mala zajednica od devetero učenika PŠ Bijeli Vir sa svojom je učiteljicom Kristinom Mijić donijela razredna pravila i izložila ih u učionici u obliku lijepo osmišljena plakata. Kažu da su se oko pravila brzo dogovorili.

 

 Gradska uprava

Javni natječaji za programe udruga u siječnju 2017.

Metković, 8.11.2016. - Grad Metković obavještava sve udruge koje svoje projekte i programe namjeravaju kandidirati za financiranje iz Proračuna Grada Metkovića, da će javni natječaji, odnosno javni pozivi biti objavljeni po donošenju Proračuna za 2017. godinu.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Kobiljače do Otrić Seoca

Metković, 8.11.2016. - Zbog izgradnje nove trafostanice GTS 10/0,4 kV Otrići 1, u srijedu, 9. studenoga bit će od 9 do 11 sati obustavljena isporuka električne energije u naseljima Otrić Seoci, Mracir i Kobiljača. U dijelu naselja Otrić Seoci koji se napaja električnom energijom iz te trafostanice napon će biti pušten u 15 sati. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Dolina Neretve

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme

Metković, 8.11.2016. - U petak, 9. prosinca Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu priređuje II. Noć Neretvana, koja će se održati U Hotelu Le meridien Lav. Zbog velikoga zanimanja svoje mjesto rezervirajte na vrijeme putem e-maila drustvoneretvanast@gmail.com ili FB profila Društvo Neretvana u Splitu.

 

 Domovinski rat

Veterani obišli mjesta na kojima su prije 25 godina zaustavili neprijatelja

Metković, 7.11.2016. - U okviru projekta Udruge veterana IV. gardijske brigade HV-a, podružnice dubrovačko-neretvanske županije, što ga dijelom financira Ministarstvo branitelja, jučer je dio članova Udruge obišao prostore na kojima je 1991. godine zaustavljen neprijatelj i slomljena kralježnica vojnoj sili koju su s bivšom JNA činili teritorijalaci te razne paravojne i četničke snage s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Evo što o tome piše Dane Rendulić.

 Obavijest

Način i uvjeti prijave na novi natječaj za energetskoj obnovu višestambenih zgrada

Metković, 7.11.2016. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, organizira sutra u Dubrovniku u 15 sati u prostorijama Županijske gospodarske komore (ul. Petra Čingrije 6) radionicu o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetskoj obnovu višestambenih zgrada.

 Obavijest

Pravosudna tijela preselila u novu zgradu

Metković, 7.11.2016. - Stalne službe u Metkoviću Općinskoga suda u Dubrovniku, Prekršajnoga suda i Općinskoga državnoga odvjetništva preselile su u novu zgradu u Ulici Andrije Hebranga. U pripremi je i preseljenje metkovskoga Odjela za katastar nekretnina. Promijenjen je i telefonski broj centrale Općinskoga suda i on je sada 642-657.

 

 Radionica

Što je to osmoza?

Metković, 7.11.2016. - Kako biljke piju vodu ako nemaju usta? Zašto se grah u vodi poveća? Što je to osmoza? Kako izgleda pod mikroskopom? Što su izotonične, hipertonične i hipotonične otopine? Odgovore na sva ta pitanja dobili su mali botaničari prošle subote na radionici u Prirodoslovnome muzeju Metković.

 Humanost

Darujmo voće potrebitima!

Metković, 7.11.2016. - Zaklada Neretvansko srce i ove godine organizira prikupljanje donacija voća (mandarine, kivi, klementine, limun) za potrebite. Prikupljeno voće bit će dostavljeno udrugama koje se bave rehabilitacijom najtežih tjelesnih invalida i djece s poteškoćama u razvoju.

 Rekreacija

Talajić uvjerljiv u Konavlima

Metković, 7.11.2016. - U petoj rekreativnoj utrci Konavle 100, što se jučer vozila u organizaciji BK Konavle, nastupili su i članovi BK Metković. U kategoriji MTB vozio se jedan krug dužine 30 km, a u vremenskim neprilikama najbolje se snašao Metkovac Dalibor Talajić, koji je odličnom vožnjom uvjerljivo osvojio prvo mjesto ispred klupskoga kolege Alena Likovića.

 

 Rukomet

U srazu dviju rukometnih škola pobjeda pripala Splićanima

Metković, 7.11.2016. - U dvoboju šestoga kola II. HRL jug snage su u Gradskoj sportskoj dvorani odmjerili RK Metković ŠR i RK Balić-Metličić, pri čemu su gosti iz Splita bili uspješniji 28:33.

 Rad udruga

Mađarski ornitolozi ponovno gosti 'Brkate sjenice'

Metković, 6.11.2016. - Mađarski su ornitolozi i ove godine bili u gostima u kampu Ornitološke udruge Brkata sjenica, u kojemu su uz dozvolu Ministarstva okoliša i prirode te Zavoda za ornitologiju HAZU lovili i prstenovali ptice.

 Šport

Visoka pobjeda Metkovka nad Čakovčankama

Metković, 6.11.2016. - Na igralištu Iza Vage danas su se 7. kolu I. HNLŽ sastali metkovski ŽNK Neretva i čakovečki ŽNK Katarina Zrinska. Iako se igralo na kišom natopljenu terenu dinamike u igri nije nedostajalo, o čemu govori i rezultat od 4:0 u korist domaće Neretve.

 Rukomet

RK Metković 1963 na domaćemu terenu svladao RK Zadar 1954

Metković, 6.11.2016. - RK Metković 1963 i RK Zadar jučer su pred 200-tinjak gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani Metković odigrali utakmicu 6. kola I. HRL jug. U prilično izjednačenoj utakmici domaći su zasluženo slavili 28:26.

 Promet

Nastupaju zimski uvjeti vožnje

Metković, 5.11.2016. - Obavještavamo Vas da zimski uvjeti na cestama koje pokriva naša Policijska postaja vrlo rijetko nastupaju uslijed obilnijih snježnih padalina, već isti najčešće nastaju zbog pojave poledice na kolniku.

 Radionica

Kako biljke „piju“?

Metković, 3.11.2016. - U prirodi postupak osmoze koriste biljke, uz njenu pomoć iz netlačne sredine kao što je zemlja crpe hranjive tvari i prenose ih polupropusnim membranama do zadnjeg lista na vrhu biljke. Nizom pokusa saznajte na radionici u Prirodoslovnom muzeju Metković odgovor na ovo pitanje u subotu 5. 11. 2016. od 10,30 do 12 sati. Obucite odjeću za igru!

 

 Rad udruga

Ne bacajmo staklenke

Metković, 3.11.2016. - Udruga Otac Ante Gabrić 31. listopada predstavila je projekt Nešto staro za nešto novo koji će provoditi do prosinca 2016. godine. Riječ je o projektu koji je odobrila Dubrovačko-neretvanska županija i sufinancirat će ga s 3.000 kn.

 Gradska uprava

Apel vlasnicima pasa

Metković, 3.11.2016. - Budući da je u Metkoviću sve veći broj građana koji drže pse, a dio njih ne ponaša se odgovorno kada su u pitanju osnovne kulturološke norme pa pse vode na zelene površine na kojima se igraju djeca ili na sportske terene, a nisu rijetki slučajevi da je vlasnicima pasa teško pokupiti izmet koji je njihov pas ostavio, iz Grada Metkovića još jednom je upućen apel vlasnicima pasa na odgovorno ponašanje.

 Obrazovanje

Kako filmsku umjetnost približiti učenicima

Metković, 3.11.2016. - Sinoć je u GKS-u održan seminar za učitelje razredne predmetne nastave pod nazivom Sedmi kontinent. Kako nam je kazala voditeljica programa Ivana Jakobović Alpeza, primarni je cilj projekta Sedmi kontinent razvijati filmsku pismenost kod djece, a to podrazumijeva razumijevanje filma, osvještavanje i radoznalost u odabiru, kompetenciju u kritičkom gledanju filma i sposobnost analize njegova sadržaja.

 Zdravlje

Počinje cijepljenje protiv gripe

Metković, 2.11.2016. - Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je zaprimio 5 520 doza cjepiva protiv gripe za sezonu 2016./2017. godinu. Radi se o cjepivu kao i prošle godine nizozemskog proizvođača Abbott Biologicals B.V. tvorničkog naziva Influvac.

 Humanitarna priredba

Prijavite se za Božićnu utrku

Metković, 2.11.2016. - SU Neretva run objavila je održavanje II. Božićne utrke, koja će opet biti humanitarnoga karaktera jer će prihod biti namijenjen djeci slabijega imovinskog stanja. Utrka će se trčati u nedjelju, 18. prosinca sa startom u 14:30 pokraj Gradske sportske dvorane.

 In memoriam

25 godina od pogibije prvih hrvatskih branitelja iz Grada Metkovića

Metković, 2.11.2016. - U ovo doba prije 25 godina sa zebnjom smo pratili vijesti s bojišta širom Hrvatske. Vukovar se i dalje herojski branio, napadnuti su bili Osijek, Vinkovci, Zadar, Dubrovnik… Ratni se požar širio, a Metković i dolina Neretve bili su mu na putu.

 Zanimljivosti

Lik o. Ante Gabrića na vodenome zaslonu

Metković, 1.11.2016. - Uspravni mlazovi vode zagrebačkih fontana mogu poslužiti i za videoprojekcije. Sinoć je na vodenome zaslonu lik najpoznatijega Metkovca o. Ante Gabrića svojim pametnim telefonom zabilježila Drina Ćavar. Hvala Antoniju Crnčeviću koji nam je ukazao na fotografiju.

 

 Metković 600

Metkovski vrtićani prije 65 godina

Metković, 1.11.2016. - Jure Volarević pok. Grge objavio je dvije fotografije metkovskih vrtićana snimljene u dvorištu nekadašnjega Dječjeg vrtića na samom početku pedesetih godina prošloga stoljeća. Nije siguran je li riječ baš o prvome naraštaju vrtićana, a mi smo fotografije objavili i u dijelovima da se bolje uoče detalji.

 Predavanje

Putopisno predavanje 'Vlaji na Himalaji'

Metković, 1.11.2016. - U prepunoj dvorani Gradske knjižnice Metković proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić i poznati glumac Vedran Mlikota održali su putopisno predavanje duhovito nazvano Vlaji na Himalaji, tijekom kojega su posjetiteljima slikom i riječju nastojali opisati svoju prošlogodišnju ekspediciju na Himalajsko gorje.

 Rekreacija

Metkovski se biciklisti uspeli na Prominu

Metković, 1.11.2016. - Prošle je nedjelje u organizaciji BBK Orlov krug održana rekreativna MTB utrka Uspon na Prominu. Među 163 biciklista na startu 12-kilometarske utrke, s ciljem na 1150 metara nadmorske visine, bili su i članovi BK Metković.

 

 In memoriam

Veterani obišli grobove suboraca

Metković, 1.11.2016. - Povodom Svih svetih i Dušnoga dana veterani IV. gardijske brigade, podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, zapalili su svijeće na grobovima svojih poginulih i preminulih suboraca u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Bagalovićima, Slivnu, Peračkome Blatu, Bijelome Viru, Vidu, Borovcima, Doljanima, Gabeli, Vašarovićima, Trebižatu i Ljubuškome.

 

Vijesti iz 11. 2016.
ukupno 125

Sutra 'Večer matematike' i u OŠ Stjepana Radića

Kubo i čarobni mač

Zdravlje naših pluća ujesen i zimi

Rekonstrukcija nekategorizirane prometne mreže u Prudu i izgradnja telekomunikacijske kanalizacije

Još jedna veća zapljena marihuane

Izložba 'Krajolici'

Energetska obnova višestambenih zgrada

Večer matematike u OŠ don M. Pavlinovića

U priključnom vozilu pronađeno gotovo 60 kg marihuane

Oporavio se u prometu stradali škanjac

Počinju 'Prosinačke svečanosti'

Pronađen dnevni boravak

Jutro u magli

Croatia s 0:2 potopila Neretvu

25 godina ponosa i slave

Veterani za djecu prikupili tonu i pol mandarina

'Pjesma o našoj ljubavi' novi je single s albuma 'Osobno' Jurice Popovića.

Odgođeno otvaranje Šetališta 116.

Započelo obilježavanje četvrt stoljeća 116.

Šutrina 'Luč Hrvata' predstavljena u GKS-u

Dvadesetmetarska zastava na GKS-u

Najava oštrijih kontrola
Bez usredotočenosti nema sigurne vožnje

Subota u Prirodoslovnom muzeju

Izložba fotografija 'Krajolici'

Jastučićem do bajke

U GKS-u odigrana predstava 'Kod Tita u raju'

Prud i Crnići sutra dva sata bez struje

U subotu za promet zatvoreni Trg i Velika riva

Što je sve pronađeno na Forumu i oko njega

Započelo ukrašavanje grada

Stiže nam Drama zagrebačkoga HNK-a

Sutra bez struje Prud i Crnići

Aktivnosti policije u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Vidovićeva knjiga predstavljena u prostorijama 'Hrvatskoga slova'

Poboljšanje energetske učinkovitosti u Gradu Metkoviću

Od 10 do15 sati izbjegavajte GP Metković-Doljani

Od ploče i krede do 3D printera

Zakupite božićnu kućicu na Trgu dr. Franje Tuđmana

Doljani sutra bez struje

Dani tehničke ispravnosti vozila 2016.

Vukovarski gradonačelnik Penava primio Medaka

Sve o jegulji i od jegulje

ONK Metković s 3:0 ispratio goste iz Žrnova

U Neretvanskom derbiju slavili Metkovci

Liječnici sudjelovali u Koloni sjećanja

'Dani jegulje u Neretvi' zaključeni u Metkoviću

Odana počast strijeljanima 1944.

Nakon Buzeta pobjeda i protiv Hrvatskoga dragovoljca

Dani jegulje u GKS-u

Metkovke na tablici pretekle Goričanke

Nakon Vukovara veterani posjetili Slavonski Brod

Što gledati ovoga vikenda

Svi su htjeli nositi našu 20-metarsku zastavu

Predavanje o alpinizmu

Vukovarska zasvijetlila vukovarskim žrtvama

Klapa 'Sv. Nikola' među najboljima nastupila u 'Lisinskom'

'Dani jegulje u Neretvi 2016.' u nedjelju završavaju u Metkoviću

Akcija prometne policije

Još jedna prigodna pjesma posvećena Vukovaru

Prvašići učili kako sigurno sudjelovati u prometu

Veterani put Vukovara krenuli s dvadesetmetarskom zastavom

Torcidaši zapalili svijeće za Vukovar

Sjećanje na vukovarske žrtve

Juniori KK Metković uvjerljivo s 82:61 svladali Sinjane

Čestitka gradonačelnice Ujdur povodom 25. obljetnice 116. brigade HV-a

Četvrt stoljeća od ustroja 116. brigade HV-a

Poklonimo se žrtvama Vukovara

Djeca patkicu čuvala od lisice

Sutra bez struje od Čarapina do Pozle Gore

Buduće odjevne tehničarke upoznale se s neretvanskom nošnjom

Prihod od utakmice za Vukovarski toranj

Tko sam, što sam

Sutra bez struje od Dubravice do Badžule

Doljani sutra sat vremena bez struje

Arhitektura područja Grada Metkovića

Super Mjesec donio najhladnije jutro

Bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

Treća godina provedbe programa Obrazovanjem do boljih usluga

Neretvanske mandarine stigle do potrebitih

Tri novčića u fontani, a o fraškama da se i ne govori

Neretva s 3:2 nadigrala Primorca

Hit-komedija 'Kod Tita u raju' stiže i u Metković

Košarkaši porazom otvorili novu sezonu

Metkovske legende u sjećanjima Ive Nuića

Vrijeme kada bajlag nije bio nepoznanica

Put Narone danas bez vode

Nova pjesma Branke Medaka posvećena Vukovaru

Besplatno mjerenje šećera u krvi

Pronađen šarplaninac

Pronađen hrvatski ovčar

Preko Predolca ušli u Hrvatsku

Sve o mahovinama

U dane 'Martinja' policija će pojačano nadzirati promet

U neizvjesnoj završnici RK Metković 1963 svladao RK Metković ŠR

Još jedan sjajan uspjeh naših budućih kuhara i konobara

Redovna sanitarna rezidba

Lana Jurković i Antonela Begić pobjednice 'Fotomaratona'

Na parket istrčavaju i košarkaši

Jednoglasno uveli pravila ponašanja u učionici

Javni natječaji za programe udruga u siječnju 2017.

Sutra bez struje od Kobiljače do Otrić Seoca

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme

Veterani obišli mjesta na kojima su prije 25 godina zaustavili neprijatelja

Način i uvjeti prijave na novi natječaj za energetskoj obnovu višestambenih zgrada

Pravosudna tijela preselila u novu zgradu

Što je to osmoza?

Darujmo voće potrebitima!

Talajić uvjerljiv u Konavlima

U srazu dviju rukometnih škola pobjeda pripala Splićanima

Mađarski ornitolozi ponovno gosti 'Brkate sjenice'

Visoka pobjeda Metkovka nad Čakovčankama

RK Metković 1963 na domaćemu terenu svladao RK Zadar 1954

Nastupaju zimski uvjeti vožnje

Kako biljke „piju“?

Ne bacajmo staklenke

Apel vlasnicima pasa

Kako filmsku umjetnost približiti učenicima

Počinje cijepljenje protiv gripe

Prijavite se za Božićnu utrku

25 godina od pogibije prvih hrvatskih branitelja iz Grada Metkovića

Lik o. Ante Gabrića na vodenome zaslonu

Metkovski vrtićani prije 65 godina

Putopisno predavanje 'Vlaji na Himalaji'

Metkovski se biciklisti uspeli na Prominu

Veterani obišli grobove suboraca

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01